neljapäev, 25. juuni 2020

Ei saa me ilma rannata ...


 Ma armastan merelinna - kodulinna Pärnut!

No ausalt, ma ei kujutaks ettegi kui ma peaks merest kaugel elama. Ülimõnus on selles suures basseinis ennast jahutamas käia. Naudin imelist suve ja ei kurda kuumuse üle, olengi ju suvelaps! Mis sest, et hetkel näen välja nagu keedetud vähk, milline ma hommikul veel ei olnud. Jah, me jõudsime juba kell 10.00 hommikul Germoga Vana-Pärnu randa. Patt on mitte vette minna kui veesoojus on suisa 22!

 No see parmude parv, mis rannas elusolendeid ründab, ei heiduta. Pigem oli rannaloomadest kahju /vaata ühelt fotolt/, neid nad ründavad jõhkralt, aga looduse vastu ju ei saa. Ja minu lemmiklinnud on ka kenasti kaldal valvel. Nii oleks vares täna Germo püksid pihta pannud, kui ma ei oleks avastanud ja ruttu veest välja jooksnud. Soovitan riided, kas kotti panna või koti külge siduda, kui teil pole autoga randa minemise võimalust. Aga ikkagi on varesed ja rongad nunnud linnud. Minu lemmikud. Ja tegelikult tegi see kõik Germole pigem nalja, kui ta nägi kuidas pisike vares suurt riidetükki sikutas :)

 Tagasi tulles jäi taas kirjanik Ivi Soomre kodumaja teeäärde ja käisime taas ka teda kallistamas. Üks armas päev taas õhtus. Enesetunne on positiivne, kuigi eilne õhtu just seda ei olnud, sest ühel naabrimutil on kombeks aeg-ajalt ennast täis juua ja ära pöörata. Juhtub, ka parimates peredes! Ma jätan nime mainimata, aga tean et paljud on kursis keda silmas pean. Mina pole kohtumõistja, lasen saatusel kohut mõista. Aga üks artikli materjal terendab küll.

 Jaanipäev möödus ülikenasti, oma kalli pere seltsis, vaid noorem poeg oli puudu. Magama saime alles kell 5.30 hommikul. Jaaniööl ju ometi ei magata! Tegime lõket koduaia taga, oja kaldal ja olime õnnelikud. Mina panin päev enne šašlõkiliha marinaadi ja üks noormees meie pundist muudkui küpsetas ja vaaritas kogu kupatuse valmis. Aitäh, mu kallikesed! Armastan!

 Minge randa ja olge ikka rõõmsad ja õnnelikud, isegi siis, kui keegi, kelle sees deemon elab, üritab teie elu põrguks teha!

Lasen positiivsetel fotodel edasi kõnelda:
ma niiiiiiiiii armastan seda teed Vana-Pärnu randa! 
emme, oota, tahan tissi! :)

parmude ja palavuse eest kraavis peidus ...
kamp

väike nunnu  kõneles meiega :)

suvi on, naised! :) kodukootud jalakett
vares- püksivaras:) taamal Vana- Pärnu muul

kabiin on ka rannas olemas

Germo täna Vana-Pärnu rannas

Germo jaaniõhtul
süti, süti lõke


ühe kokapoisi kodukootud grilliha jaanipäeval


25. juuni. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar