esmaspäev, 20. aprill 2020

VIIMANE LAEV - Aliis Jõe


 Tõsiselt hea raamat! Vapustav!
Öösel sain loetud Aliis Jõe romaani "Viimane laev." Tegin paar päeva lugemispausi, kuigi kange tahtmine oli kogu aeg lugeda. Aga paar hommikut tagasi tõusin punase silmaga (veresooned lõhkenud) ja pidin ennast korrale kutsuma. No tõesti, tõesti, vapustavalt hea romaan!

 Üksikema Aliis otsustab õe ameti Eestis maha panna ja  suunduda Rootsi koristajaks, sest tema poeg Matu õpib ülikoolis arstiks ning kogu elu üksinda last kasvatanud ema tahab poega toetada. Aliis, inimene, kes pole üldse enda peale mõelnud, jagab oma elu töö ja kodu vahet, avastab et ta garderoobis on vaid aastakümneid kantud riided. Nii ta pakib oma riidenutsu kokku, paneb selga vana viledaks kulunud mantli ja asub teele. Naine, kes pole iial ei laevaga sõitunud ega lennanud.
 Laeval juhtub midagi. Aliis suudab päästa Prantsusmaale suunduva miljonäri elu ja jõuab Rootsi asemel Prantsusmaale. Kes on see põdur, kuid rikas vanamees, kes naise endaga veab. Jah veab, sest ela Aliisile eriti sõnaõigust ei anta. Mis saab edasi? No lugege, soovitan väga! Tohutult hea raamat!

 Romaanil on ilmunud ka järg, mille kindlasti endale soetan, sest esimene osa lõppeb väga põnevalt ja kutsub edasi lugema. Lisaks pidavat veel kolmas osa ka ilmuma, ehk siis on tegu triloogiaga.

"Viimane laev" on küll tõsine raamat kuid kirja pandud huumorivõtmes ja paelub väga. Küll on autoril hea käekiri! Oehh!

 Ei tahagi rohkem reeta, lugege ise!

Nüüd väike tutvustus Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

VIIMANE LAEV

Autor: ALIIS JÕE
 5 Google +0  0 Share0
Üksikemana poja ülikooliküpseks kasvatanud Aliis otsustab vahetada hooldushaigla õe ameti koristajakoha vastu Rootsis, et nii oma lapse arstiõpinguid toetada. Aastaid kitsastes oludes virelenud Aliis on ammu kaotanud usu, et elu talle põnevust ja armastust võiks pakkuda. Kuid laevasõit sihtkohta osutub ootamatult seiklusrikkaks. Kui luksusliku restorani klient kalaluu alla neelab ja teda lämbumisoht ähvardab, suudab üksnes Aliisi kiire ja otsustav sekkumine vana mehe surmasuust päästa. Pööraselt rikas ja mõistatuslik vanahärra kutsub Aliisi oma erihooldajaks ning Rootsi haigla asemel satub naine tööle Prantsusmaa villasse. Üle pikkade aastate on tal aega vaadata tagasi lapsepõlve, mil ta kasvas üles väikeses alevikus, ning otsida lepitust oma vanematega, kas või mõtetes. Samal ajal püüab Aliisi poeg Mathias toime tulla iseseisva eluga Tartus ja üha enam vaevavad teda küsimused oma isa ja vanavanemate kohta, kellest ema talle pea midagi rääkinud pole.
Viimane laev” on eluterve huumoriga kirjutatud südamlik lugu naisest, kes avastab üllatuslikult, et küps iga võib olla mitmes mõttes märksa värvikirevam kui noorus. Raamatule on oodata järge.


20. aprill. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar