reede, 24. aprill 2020

KEVAD SAABUB SÜGISEL - Mart Kadastik


 Öösel sain loetud Mart Kadastiku romaani "Kevad saabub sügisel."
Jätkuvalt fännan ma Kadastiku loomingut. Ja ma ei teagi juba mitmes raamat see on, mille tema omadest läbi lugenud olen, aga loen kindlasti veel. Väga loetav käekiri minu jaoks.

 Kadastiku raamatud on väga eluterved, õigemini elutruud.
Selle romaani peategelasteks on ajakirjanik, arst, laulja ja ärimees. Mis neid ühendab? Või ei ühenda?
Väga põnevalt kirja pandud. Mina nautisin.

 Eriti meeldis  vanema mehe ja noore, jumalauskseks pööranud naise dialoog.
Kadastiku romaanides on kõike; sündi, seksi ja ja surma jne... Kas on siin ka midagi, mis mulle ei sobinud? On. Kõik ei saagi kõigile sobida. See lehekülgede kaupa kirjeldatud prostituutide elu hakkas vastu, tüütas ja väsitas, aga kõik muu oli vägagi loetav.

 Igal juhul soovitan lugeda!

24. aprill. 2020.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamatu lehelt:
RAAMAT

KEVAD SAABUB SÜGISEL

Autor: MART KADASTIK
 5 Google +0  0 Share0
Selle romaani peategelased – ajakirjanik, ärimees, arst ja laulja – avastavad, et keskeakriisile ei järgne sugugi rahulik enese taasleidmine. Raha, karjäär ja tuntus on nende meeste jaoks kaotanud oma tähenduse ja väärtuse. Üha enam hakkavad nad hindama naiste lähedust. Nad mõistavad, et hinge on võimalik jagada ainult vastassugupoolega ning et suhe naistega on mehelikkuse ainsaks mõõdupuuks. Ent kuidas uuele olukorrale kohandada oma ego ootusi ja vajadusi, kui kehaline kihk iga päevaga aina nõrgeneb? Kuidas mitte muutuda naeruväärselt kilavsilmseks endast aastakümneid nooremaid neide kohates? Mehed üritavad ennast üles leida lapsepõlve mälupiltidest, unenägudest ja fantaasiatest. Selguse asemel suureneb segadus, sest kujutelmad ja tegelikkus lähevad lootusetult sassi – väljamõeldis hakkab reaalsust kontrollima. Mart Kadastiku esikromaani Kevad saabub sügisel tegevus katkeb 2013. aasta kevadel. Ootamatute siksakkidega lood vanemate meeste suhetest naistega pakuvad eelmiste aastakümnete olustiku äratundmisrõõmu, halastamatut eneseirooniat ja groteskseid puänte.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar