reede, 11. november 2016

Küsitlus Eesti Laulu teemal tänases Nelli Teatajas



   Tänapäeval on lihtsam artikleid kokku panna. Kui meil veel netimaailma ei eksisteerinud, käisid ajakirjanikud tänaval rahvast küsitlemas ja tihti juhtus nii, et Eestiga seonduvatele küsimustele andsid vastuseid vaid Tallinna inimesed. Mäletan, et kirjutasin kunagi isegi luuletuse sellest, et uudistest jääb kõrvu kaja, et vaid Tallinn on Eestimaa. Mina, põlise pärnakana tahan ikka ka oma maakonna/linna rahva arvamust kuulda. Tänu netimaailmale on see tänapäeval võimalik.

  Selles küsitluses vastavad inimesed Soomest(eestlased), Tallinnast, Pärnust, Haapsalust, Läänemaalt, Hiiumaalt jne...Suured tänud Mait, Anne, Kaia, Ursula, Helge, Peeter, Rasmus, Helena, Maria, Viitar ja Rainer, et leidsite aega mõne rea kirjutamiseks!

  Mina ise olen seda meelt, et Eesti Laulu peaksid valima nii rahvas, kui žürii. Pärast tuleb hääled kokku lugeda. Ainuüksi ma žüriid ei usaldaks ja ainuüksi rahvast ka mitte. Rahva hulgast hääletavad tõesti puberteedieas fännid oma lemmiku poolt, mis ei tarvitse üldse eurovisioonilik ja tasemelt kõige parem lugu olla. Samas, milline lugu siis ikkagi on eurovisioonilik? Minu meelest juba aastaid võidavad mitteeurovisioonilikud lood?

 Seda meelt olen ma ka, et Eesti lugu peab ikka olema emakeeles. Mitte, et see kuidagi rassistlikult kõlaks, aga meil on imekaunis keel ja miks me peaksime Eestit võõrkeelsena esitlema? Pealegi vanem generatsioon ei saa ingliskeelest aru ja hääletab just võibolla mitteeurovisiooniliku loo pärast jne,,,jne...

  Ostke Nelli Teataja!
Olgu mainkitud, et Nelli Teataja ilmub kord nädalas (kes eio tea), reedeti!


11. november. 2016.a.
Vana-Rääma


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar