teisipäev, 25. veebruar 2020

Jaansoni rada 169.päev


 Nonii! Ülihea tunne on, ausalt! Homme oleks saanud suisa 2 kuud viimasest Jaansoni rajal kepikõndimas käimisest, aga tänane hommik lausa meelitas rajale, tuli juhust kasutada, sest juba sellel reedel lähme taas Germoga hambaarstile ja siis ei tea millal taas rajale jõuame, aga kindlasti jõuame.

 Ei hakanud üle pingutama, sestap kepikõndisime kõigest 5 viisakat kilomeetrit. No igaks juhuks, sest aktiivset kõndi pole ammu teinud. Ei taha kohe liigeseid ja lihaseid üle koormata.
 Hea tunne on see, et minul kõigub 1 kg edasi-tagasi aga kaal tagasi tiksuma pole hakanud, ehk siis olen endiselt 30 kg väiksem ja juba 6. aprillil saab 3 aastat kepikõndimise algusest. Need 30 kg läksid üsna ruttu maha aga edasine seisab, seega hoian oma kaalu. Väga suurel määral oleneb kõik ka toitumisest, olen selles 100% kindel ehk elus näide. Mai algul saab juba aast sellest mil ma ei tarbi võid (kasutan või asemel avokaadot), toiduõli ega margariini (ei söö praetud toitu, vaid paaril korral olen patustanud), ei tarbi suhkrut (vaid kohvile suhkru asendajat ja mõnikord söön ka magusat, küll harva). Söön vähem, tihedamini ja kindlatel kellaegadel. Kõik see hoiab kaalu ja ei lase juurde tulla. Tean millest räägin. Süsivesikuid tarbin vaid hommikusöögi- ja lõunasöögiga. Söön vaid 2 viilu seemnesaia päevas, ühe neist hommikupudru kõrvale ja teise lõunasöögiga. Söön 4 korda päevas, hommikuti kaerahelbeputru, viil seemnesaia ja tass kohvi, lõunaks praaad ja näiteks smuuti, kella 17.00 ajal suppi ja õhtul kella 21.00 ajal kas tüki kana- või kalaliha ja mõned tomatid või kurgiviilud. Kõik see hoiab kaalu ja ma pole ka sellel talvel kordagi haige olnud, kuigi eelmisel talvel olin suisa 2 korda kuus külmetushaiguste või viiruste käes. Eks oma osa ole ka reikil ja teistel vaimsetel enesetervendamise protsessidel ning mul on ju kodus ka looduslik antibiootikum - Palo Santo pühapuu, mida tihti põletan ja mille eeterlike õlide auru sisse hingan.
 Ei ole ka Germo haige olnud, kui jätta välja need hambapõletikud millepärast oleme ka suurel määral rajalt maas olnud. Germo on saanud, tänu tervislikule toitumisele, kaalu 98 kg-ilt 79,9 kg peale, mis on väga hea. Nii ei jää talle igapäevased ravimid lahjaks, ta võtab niigi 6 tabletti päevas. Germo muidugi liigub minust ka rohkem, ta on mul väga tubli. Ka haigus on kenasti kontrolli all.

 Niisiis, liikuma!

Mõned jäädvustused ka rajalt:
päikeseline ilm ja Päikesepoiss Germo :)
minek ...
1 km läbitud ...
2 km läbitud ...
ilus ...
Germo särab nagu päike :)
peale 2,5 km
mina
õnnelik GERMO


25. veebruar. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar