reede, 14. veebruar 2020

KASIMIRA - Aivar Lembit


 Möödunud öösel sain loetud Aivar Lembitu romaani "Kasimira," mis kõneleb naabritevahelisest vimmast, mis lõppeb kohtuga. Aktuaalne teema ajast aega.

 See on esimene romaan, mille kirjanik Lembitu raamatutest läbi lugenud olen ning teine ootab ka lugemist. Tutvusime Aivar  Lembituga Facebookis (virtuaalselt) ning vahetasime raamatuid. No ma olen kord selline hull lugeja ja mulle väga sobib see vahetus, kuna pühendustega raamatutest on saanud juba suur kollektsioon ja need on minu jaoks väga erilised, eriliste raamatute riiulites.
  Jah, ma tahan raamatuid omada, eriti just eesti autorite omi, pühendustega.

 Autor valdab perfektselt kohtuukse tagust maailma, ma ei imesta üldse, sest põgusalt oleme kirjanik Lembituga vestelnud.

 Poluvernikust Kasimira ja tema naabrimees Jura Kovaljov kisuvad riidu, kuna Kasimira olevat väitnud, et Jura rikkus temasealiha ära, kui Kasimira tolle naabrimehe juurde suitsutmisele viis. Et liha olla lausa ussitanud jne ... Naabrid ei suutnud omavahel asju ära klaarida ning Kasimira ei maksnud Jurale lubatud summat. Nii pöörduski naabimees kohtusse ning selle käigus toimub kateine kohus.
Kange naisena vilistab räpakas memm nii naabrimehe, kui ka seaduste peale.
  Kui riik saadab kohtutäiturid töötu memme hoovi, tõukab Kasimira ühte kohtutäiturit ning see kukub seavirtsa sisse. Siit saabki alguse teine kohtusaaga.

 Ühesõnaga, kui sa tahad lähemalt tutvuda meie kohutöötajale telgitagustega j sind huvitab kuidas ja kas on võimalik naabrite tüli lahendada, loe seda raamatut.

 Kuna ma alati blogin otse(koheselt), siis raamatu lugemisel häiris mind meeletu vigade kogus, neid on ikka lootusetult palju. Aga ma ei leidnudki toimetaja nime raamatust. Ise ei näe kirjanik oma vigu, selle jaoks on toimetajad olemas, soovitan kindlasti anda raamatu käsikiri enne trükki minemist mitmele heale tuttavale lugeda, no korrektuuri ja toimetamise mõttes. Ja viimane lihv jäägu toimetajale. Sorry, Aivar, see raamat on toimetamata, kuna 20 vea juures läks mul vigade lugemine lausa sassi. /jah, mul on see kiiks, loen vigu kokku!/

 Aga siiski olen tänulik raamatu eest, aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

KASIMIRA

Autor: AIVAR LEMBIT
 19 Google +0  0 Share0
Peale ülemajanaabrite Kasimira ja Kovaljovi-Jurka vahelise äritehingu luhtumist pahvatab vana vimm uue hooga. Mängu kistakse nii juristid, täiturid, suguvõsa liikmed kui ka lemmiksiga Artur. Tulemata ei jää protsessid ning kõrvetamata ei pääse keegi.



14. veebruar. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar