reede, 27. september 2019

Iganädalane seenelkäik


 Endiselt teen ma aeg-ajalt arvutivabu päevi. Eile ma ei avanudki arvutit, käisin taas metsas seenel. Käin seenel 1-3 korda nädalas, see on mu kirg ja nii saan ka liikuda värsekes õhus. Kepikõndimisele olen hetkel pausi teinud aga küll ma taas liigun. Miks? Vahel on nii vaja. Seenemetsas liikumine on ka liikumine. Eile näiteks veetsin metsas suisa 2,5 tundi, millest 1,5 lonkisin pmst niisama, sest ei leidnud seeni. Aga siis ....

 Läksime koos naabrinaisega metsa, ta näitas mulle tõmmukate kohta. Tõsi küll, mõne tõmmuka sealt leidsin. Kui olid juba poolteist tundi pmst lootusetult lonkinud ja vaid mõne tõmmuka korjanud, avastasin seenekoha kuhu lausa maha istusin ja korjama hakkasin. Kamperriisikate ja kännuseente koloonida terendasid silmapiiril. Asusin neid korjama. Minust jäi neid metsa veel palju sest sattusin taas tõmmuriisikate ja männiriisikate peale ning neid pisikesi nööpe enam korjata ei viitsinudki. Siis leidsin veel mõne haavariisika, hulgim männiriisikaid ja üks armas kaseke loovutas mulle ka 2 puravikku. No ja lõppeks sattusin veel tammeriisikate koloonia peale. Mõne mitteussitanud lambatatiku sain ka. Ka mõned hiigelpirakad pilvikud, mis imekombel ei olnudki ussitanud.

 Arvuti- ja lugemisvaba päev tuli kasuks, päris mitu purki soolaseeni on nüüd taas juures. Osad seened olen peale keetmist ka sügavkülmutanud. Õige seeneaeg on nüüd kätte jõudnud, sõitke seenele!

 Pesukausis on lisaks minu korjatud ämbritäie seentele ka veel naabrinaise korjatud tõmmuriisikad. Põeb ka tema seenekorjamise haigust aga ta arvas et ta ei vaja neid rohkem. Aitäh!

 Ahjaa, metsa kohtasin ka telki. Kes elab metsa sees? :)
metsaelanikku ma ei söandanud segama minna :)

tuli pliidialla ja...
5 purki seeni juures

üha täieneb mu riiulikene...







27. septe,ber. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar