pühapäev, 5. juuni 2016

Kabristes kortslehetamas



   Täna oli ideaalne päev sõita maale ravimtaimi korjama. Liiga kuuma ilmaga on piin ja õnneks läksid vihmapilved (vähemalt sellel ajal) Kabriste külast mööda, lasid mul kortslehed ära korjata, pisut piilusid taevalaotusest, piserdasid paar piiska ja hajusid, liikudes Pärnu kohale.
  Annelist ja Kabristes käimisest olen juba enne ka bloginud, kuid materjali jagub küll ja veel. Pealegi on mu lapsepõlvesõbranne Anneli Eestis vaid mõned kuud ja siis läheb Lapimaale tagasi.
  Ega me siis niisama ei istunud, lisaks grillimisele ja ravimtaimede korjamisele pani noorperenaine meid ka veidi tööle, ehk siis naabertalust pakke tooma. Seal ei saanud ma üle ega ümber vanast traktorist, pidin selle kohe jäädvustama. Raske aiakärutäie pakke lükkas Anneli ise kohale, kuna ma kartsin, et Germo kallutab selle kummuli. Pealegi lausus Nurga talu noorperenaine Anneli;"kui ma ei jõuaks lükata, siis ma poleks Nurga Meida tütar!" Mida sa ikka selle peale kosta oskad? No, ja siis meie Germo tassimsine pakke süles. Väheke füüsilist ei tee ju paha.
  Ja siis läks grillimiseks. Mina muidugi püüdsin vana Riga pesumasinasse tehtud grillis lõõmavast tulest kujundeid, ühe rebasereinu sain pildile ka. Grillkanakoiva kõrvale meisterdasime koos noorperenaisega salati, mis koosnes järgmistest komponentidest:

pool kapsapead
pipart
soola
kanepiõli
seesami seemneid
päevalilleseemneid
karp ploomtomateid
(ja siis üks suur karbitäis igasuguseid maitserohelisi, mille Anneli Vana-Pärnu Maksimarketist ostis)

  Ja muidugi maitses väga hästi kaevuvesi. Puhas ja selge, nagu allikavesi, ei mingeid kõrvamaitseid. Lapsepõlv tuli meelde.
  Meiega olid grillimas ka selle pere loomad, kolm kassi ja taksikoer Tessa. Kassid on selles talus omapäised. Germo püüdis küll pai teha ja sülle võtta, aga ega nad rumalad ei ole. Mis see siis olgu, tulevad linnakad ja hakkavad sülle haarama, no ei! Tegelikult on ju meie juured ka hoopis Pärnumaal ja maal tunneme ennast väga hästi. Ja pealegi arvab Germo endiselt, et käisime Lapimaal, sest just sellise kohas ju Anneli elab :)

  Kortslehed kuivavad pliidil, loomulikult kütmata pliidil. Kortsleht on naistetaim, leevendab menstruatsiooni- ja klimakteeriumivaegusi, langetab veresuhkrut, korrigeerib seedimist, eriti tavib kõhulahtisust, peatab verejooksu ja antibiootikumina (põletiku vastane) ravib raskesti paranevaid haavasid. Ravib ka külmetushaigusi, neere, magu, põiepõletikku. Koos naadi ja võilillelehtedega on ta üks väga tugev vitamiinipomm (salatina).

   Nüüd aga lisan siia tänase pildigalerii, sest ma kohe mitte ei saa oma nutikat kotis hoitud, kui maale satun. Ilu silmale ja hingele. Suured tänud, kallis Anneli, et meid taas maale viisid ja üldse, et sa olemas oled! Meie Germoga oleme nüüd nagu energiapommid, mis iga hetk võivad plahvatada.

  Ja linna jõudes väike dušš kalli inimese juures oli ka väga kosutav. Vihma pole mina täna veel näinud, olid vaid vihmaniisked tänavad.


5. juuni. 2016.a.
Vana-Rääma
Germo ja kortslehekorvike

minu lemmikpeenar ´, taamal Nurga talu ja selle aknal perenaine Meida

võimas rändrahn

imelised õied...

taas huvitav lillepeenar

selfitasime Germoga suure rändrahnu juures

Nurga talu noorperenaine teeb tuld

väga hea ja otstarbekas grill, tehtud vanast Riga pesumasinast ja täidab oma ülesannet kenasti

ja perekoer Tessa oli ka meiega

Vana-Neeva tallu pakkude järgi minek

naabertalu ehk siis Vana-Neeva talu traktor, armas uunikum ;)

Nurga talu noorperenaine Anneli kännukäruga

püüdsin tulirebase pildile...

kui te näete laatadel ja teistel suveüritustel sellise pakendiga teed müümas siis teadke, et just sellest Nurga talust on see pärit. 

perekass Urkel hiilib ligi

Germo käis vahepeal sporti tegemas

nämm-nämm...

nämm-nämm...

Urkel teab kus kohast mida saab...

lõuna aias. grillkanakints salatiga

mind võlub lihtsus. selliseid armsaid ja lihtsaid lillepeenraid on Nurga talu hoovis mitmeid. panin Germo poseerima

kortslehedroog minu kodupliidil kuivamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar