esmaspäev, 14. august 2017

Ka mina olen augustiunetu...

pangesalat "Päike"

 Neile, kes arvavad, et ma käisin Augustiunetusel Pärnus, valmistan ma pettumuse. Jätsin sellel aastal vahele. Sellel aastal ma ka ei korraldanud seal luuleesinemist. Miks? No jään vastuse võlgu.  Korra küll käis mõte peast läbi, aga siis hakkas ülevalt sihuke võimas mürgel ja ma loobusin...Pealegi on Pärnu ülerahvastatud ja kogu aeg midagi toimub. Möödunud nädalal käisin niigi bumbumimas ja veeremas, igal nädalavahetusel ei tõmba massisündmustele. Tulemas ju veel õe juubel, enda sünna ja kaugel see september enam, siis lähen oma esimest lendu lendama.

 Lõpuks jõudis Pärnuse välk ja pauk ning nüüd võib murul istuda. Kardan? Kindlasti mitte, sest mulle kohutavalt meeldib äike ja eriti veel see vaade kuidas piksenooled üleval taevast pragundavad. Vihm on ka juba lapsest saati mulle üks suur sõber olnud, aga viimasel ajal katsun mitte ennast leotada, sest põlved annavad tunda. Ilmselt ma polegi enam 25 aastane.

 Juba sain jälle kõnesid, et kuhu olen kadunud. Ärge muretsege musirullid, olen täna rohkem olemas kui eile! Eks pildid kõnele millega ma paar viimast ööpäeva tegelenud olen. August on. Hoidiste sissetegemise aeg on. Jah, paljud on maininud, et nemad küll ei vaarita midagi purkidesse, panevad otse sügavkülma jne...aga mina naudin sajaga just seda hoidiste vaaritamist ja mõnus on vahel kinkida enda tehtud moosi, kurkipurki, kompotti jne...Ja jätkuvalt armastan ma ise välja mõelda retsepte, kuigi ma ei lisa blogisse kunagi koguseid, sest teen silma ja maitse järgi. Nii sündis ka täna minu kodukootud salat "Päike," sest see lihtsalt ongi päike, maitsev ja päikesevärviline. Juba toorena tahtis keela alla viia. Ausõna!


Pangesalat "Päike":
paprikad
PÄIKE peale keetmist purkides
üle 4 liitri PÄIKEST...

suvikõrvits
tumekollane paprika
helekollane paprika (ümmargune)
helekollane paprika (piklik)
sibul
küüslauk
nelk
loorber
sinepiseemned
tuline maitseaine (naabrinaine tõi)
äädikas
sool
suhkur
õli

 Hakkisin kõik komponendid ära, lisasin maitseained ja panin 12 tunniks laagerduma. Hommikuks oli "oma mahla" nii palju, et läks kohe potti ja keema. Peale keetmist panin Päikese purkidesse ja siis kuumutasin kõik kenasti ka üle. Maitseaineid lisage ise, maitse järgi. Mina olen igal juhul väga rahul. Ja üleüldse süüakse meil kodus papikat nagu õuna. Nii hea!

  Moose keetsin ka. Pirnimoos:

pirnimooos...

pirnid
suhkur
kaneel

 Karusmarjamoos:
võtan tikritel sabad ja tutid ära ning pigistan katki...
siia veel sukhkur ja kaneel ja keema...
valmis...

karusmarjad (tikrid)
suhkur
kaneel (sobib ka vanilje)

 Muidu olen ikka rõõmus, saan tohutult palju positiivset tagasisidet oma menuromaani "Westoffhauseni häärberi saladus" kohta juba iga päev. Aitäh, lugejad, aitäh! Rõõm on tõdeda, et minu südamesulega kirjutatud romaan ka teile korda läheb. Armastan!

 Ja juba tilgub tagasisidet ka mu kõige värskema raamatu kohta, jutukogumik "Röntgennägemisega mees" on tõesti palju lustakam kui mu romaanid, aga lühijutte ja novelle ongi palju kergem kirjutada, kuigi vahel ka mitte, sest nende stsenaarium on palju tempokam ja löövam kui romaanide oma. Ja mulle tohutult meelib lõpetada oma jutukesed ootamatult, mingi minuomase kiiksuga mis viib veidi teemast välja kuid on samas just teemakohane. Saite aru? No mina sain. Lugege ja veendute! Vaid mõned raamatud on minu käest veel saadaval otse ja omadega, vaid 10 raha eest. Kiirustage! Luban, et selles raamatus on jutukesi äärest-äärde. Ja peaaegu kõik nendest on läbi aastate avaldatud ajakirjades "Saatus & Saladused" ning "Müstilised lood" kus ma juba kaua aastaid ka kaasautorina töötan.

 Olge armastatud!


13-14. august. 2017.a.
Vana-Rääma



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar