esmaspäev, 24. juuli 2017

Jaansoni rada 56.päev

5,8 km läbitud, 2 km veel koduni...

 Täna läksin rajale selle mõttega, et ehk leidub metsas seeni.
Pakkisin Germo seljakotti mõne kilekoti ka, sest kepikõndides on suht võimatu ämbreid või korve tassida.

 Läksime rajale oma kodutänavast ehk siis Vana-Rääma tänavast mis sujuvalt jookseb Rääma tänavale. Eks ikka sellepärast alustasime oma rada just nii, et oli parasjagu südapäev, kell oli 11.45 ja umbes sellel ajal pidavat päike kõige mürgisem olema. Ausalt öeldes olin ma hommikul segaduses, sest ei suutnud esimese hooga otsustada mida täna päevaga peale hakata. Üks osa minust igatses taas Vana-Pärnu randa, merre, sest mina jões ei käi. Teine osa minust igatses seenemetsa, sest fb sõbrad kogu aeg ahvatlevad oma seenepiltidega ja pealegi mulle kohutavalt meeldib seenel käia, isegi rohkem kui neid süüa. Mingi osa minust igatses kesklinna, sest osad raamatud on vaja posti panna. Aga otsustasime siis lõpuks teha "kaksühes" rajatamise, kuigi olin sügavalt pettunud, sest käisin läbi nii Rääma pargi kui ka Niidumetsa, kuid isegi ühtegi puravikku ei näinud.

 Niidumetsas kondasime mööda maastikukaitseala ja jõudsime mingite eramajade juurde kuskohast teed edasi ei viinud. Kui üks majavalvur häält tegema hakkas, pöörasime tagasi. Aga avastasime müstilist Niidumetsa, kus üle ojanirede (või mis asjad need on?) viisid sillad ja maha langenud puud. Igaks juhuks ma sillale ei läinud, sest tundus, et selle lauad olid mädad. Ja üle palgi ma ka ronida ei julge, et teisele kaldale saada. Aga see mets oli tõsiselt müstiline. Olin küll kunagi Niidupargi jaanitulet tulles seal kondanud, aga avastasin täna uusi paiku. See korvas veidi seenelkäigu isu. Tuleb teised teekonnad ette võtta, sest KOHUTAVALT tahaks seenele!

 Kui me lõpuks 3 km tähise juurde jõudsime, olime tegelikult läbinud juba 4,5 km ja koju jõudes näitas pedomeeter 7,8 km. Mõnus väsimus oli, eks palavus tegi oma töö. Ja pooleteisttunnine iluuni kulus marjaks ära.

 Homme ilmselt kulgeme randa, sest 27 sooja pidavat tulema.

Olge mõnusad!

Fotod:
mööda kodutänavat
Rääma park
Agape
mööda Rääma tänavat
endine Suusavabrik(u) /peatus/
Niidumetsa maastikukaitseala
no mitte ei julenud üle silla minna...
Niidumetsa metsarada
sattusime eravaldustesse
ja siit Jaansoni rajale...
tegelikult oli meil juba 4,5 km läbitud selleks ajaks...
lemmikkoht
tagasi koju. vana Viisnurga taga rajal...
2 km veel koduni...
ja peaaegu kodus...
väike info rattafännidele


24. juuli. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar