kolmapäev, 7. juuni 2017

Rada 37. päev


 Täna läbisime teistsuguse raja. Õigupoolest läksime Eve perele soola ja leiba viima, kuid uimasusest unustasin isegi pildid tegemata. Tõsi küll, enne Eve, Kaidi ja Marise uuest kodust lahkumist jäädvustasin Eve ja ta kunagise naabrinaise pildile, asi seegi.

 Suundusime Vana-Sauga tänavalt jalakäijate sillale ning sealt Vana-Pärnu surnuaeda. Oli väike plaan vanadel paadisildadel pilti teha, aga ühed onud askeldasid seal ja nii need plaanid muutusidki. Mõne rahupaiga pildi jäädvustasin ja mõned pildid ka Saugu jõest ning Siimu sillast. Keerasime juba Põllu tänavalt ka alla, aga siis otsustasin, et ei lähe Vana-Pärnu muuli juurde kuna õhk oli kuidagi lämbe ja erilist plaani vihmamärjaks saada ei olnud.

 Tegime väikese "seisaku" ka kirjanike August Sanga ja Kersti Merilaasi rahupaiga ees...Oma kalli Kodumaa kirjanikke tuleb ikka meeles pidada...

Vikipeedia August Sangast kõneleb siin. (vajuta sinisele kirjale)
Vikipeedia Kersti Merilaasist kõneleb siin.

Ikka sport ja kultuur käsikäes!

 Usun, et 4 km läbisime ikka, kui mitte rohkem. Pedomeetrit kaasas ei olnud, sellepärast ei teagi täpselt. Tulebki vahepeal erinevaid radu käia, et taas Jaansoni rada armsamaks saaks.

 Eile ilmus mu 11. raamat ehk siis 3. romaan.Võtan vastu raamatutellimusi. Käest kätte müün 15 euroga ja posti panen (Eesti piires) 17 euroga. Palun kirjuta mu postkasti (või siia kommentaariks) oma aadress, indeks, nimi ja kas soovid ka pühendust. Poodidesse jõudis raamat juba täna! Selgituseks kirjutage HÄÄRBER ja minu kontonumber on: EE381010902003166000 PETERSON MARGIT


Fotogalerii:

välja andis "Heli kirjastus"
startisime Uus-Sauga tänavale...
sealt Rõugu tänavale...
Vana-Sauga tänaval Eve ja Anu
Germo jalakäijate sillal
Sauga jõgi
K. Merilaasi ja A.Sanga rahupaik Vana-Pärnu kalmistul...
kallite inimeste rahupaik...
mõni huvitav monument on säilinud...
1251 a. Toomkirikule rajatud mäletsusmärk Vana-Pärnu kalmistul...
Siimu sild ühendab Vana-Pärnut ja Ülejõed...
Siimu sillal...
...
J.V.Jannseni ja tema tütre Lydia Koidula majamuuseum...
...
Jannseni tänaval, natuke veel ja kodumaja paistab...




7. juuni. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar