reede, 16. juuni 2017

Jaansoni rada 41. päev

Selline ma nüüd olen, peale 10 km...Ikka elus! :)

 Eile tegin rajavaba päeva. Lihtsalt oli tunne, et ei taha minna. Pesumasin pesi minu eest 3 masinatäit pesu, mina keerasin pmst terve päeva loosisedeleid kokku, võõrustasin külalisi, tegin süüa ja lugesin ühe luuleraamatu läbi. Naabrinaine ja Maarja tahtsid mind küll eile rajale meelitada, aga ma ei läinud. Polnud minu päev. Sellel nädalal olen neli päeva käinud, kuigi 3 päeva panin endale nädalas normiks.

 Ka täna kutsus naabrinaine rajale, aga ma olin alles magamast tõusnud. Imede ime, magasin täna 10.13-ni ja tõusin selle peale kui Maarja helistas ja siis veel pärast üteles et ma edasi magaks. Hkmhmm. No üle 7 tunni magasin ööund tegelt, sest ma viimasel ajal rohkem ei vaja. Ja öölane olen ma endiselt.

 Naabrinaine tuhises siis hommikul üksinda rajal ning mina ootasin Maret, ta tuli raamatu järgi. Ja peale seda startisime Gemroga rajale. Kuigi täna on ehtne suveilm, soe ja kohati isegi liiga lämbe, tundin ma, et mu liigesed on nii "lahti" ja ilmselgelt 6 km mullle ei piisa. Muidugi küsisin ma ka iga natukese aja tagant Germo käest, et kas ta on väsinud jne...Arvestan alati temaga ka. Germo polnud väsinud ja nii me terve Jaansoni raja läbi kepikõndisimegi. Tõsi küll, lippasime ka mõned korrad rajalt kõrvale, käisime tuttava juures veepudeleid uuesti täitmas jne...Hämmastav on see, et ma pole üldse väsinud. Seega kõik päevad ei ole tõesti vennad, mõnel päeval väsin juba kolmandal kilomeetril.

 Mingeid apsakaid rajal ei juhtunud, ei ühtegi lihaskrapi, ei väsimust, ei ...Fantastiline teekond oli! Ka Germo pole väsinud, võttis kepid randme ümbert läks kohe õue. Minul on ka energiat nii palju, et ei teagi mida sellega peale hakata. Oskaks ujuda...Muide, jõe äär oli päevitajaid ja ujujaid täis. Konse külalistemaja juures hüppas seltskond mehi vette ning üks küsis teiselt, et kui soe vesi on, teine vastas, et ta pole termomeeter :) Kolmas aga arvas termomeeter olevat ja pakkus, et 16 sooja on vees. Sellisesse vette kannataks minagi juba minna, aga ma ei käi iial jões, olen merelaps.

 Nüüd aga suur fotogalerii ka siia:

minek...
vana masinatehase aeda lõhutakse...
viimane pilk aiale, ajalooline pilt....
1 km läbitud...
2 km läbitud...
3 km läbitud...
ilus...
4 km läbitud...
Germl on rõõmus..
uuele sillale...
uuel sillal...
eseimene peatuspaik paistab...
esimene istumine, esimene veejoomine, esimene suits...
Germo puhkab ka jalga...
6 km läbitud...
ilus...
7 km läbitud...
vesiroosid...
8 km läbitud...
kesklinna sild paistab...
9 km läbitud...
tagasivaade Jaansoni raja paremkaldale keslinna sillalt

16. juuni. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar